//Proiectul Winkler: Se vor construi 100 de vile și 10 blocuri pe 10 hectare de teren în Vișan, Bucium

Proiectul Winkler: Se vor construi 100 de vile și 10 blocuri pe 10 hectare de teren în Vișan, Bucium

Consiliul Local (CL) va discuta vineri, 26 aprilie, un proiect imobiliar de amploare în zona Vișan, Bucium, aproape de Lacul Doi Peri. Proiectul, propus de moștenitorii lui Alfred Winkler, vizează construirea a 100 de vile și a 10 blocuri pe 10 hectare de teren. Acesta este unul dintre multiplele planuri urbanistice zonale pe care consilierii îi vor dezbate, majoritatea având legătură cu zona Bucium.

Detalii ale Proiectului

Conform documentației urbanistice, proiectul prevede construirea a 10 blocuri și a 111 vile în diferite regimuri (isolat, înșiruit), precum și două clădiri destinate funcțiunilor comunitare. Blocurile vor avea până la 4 etaje, în timp ce celelalte construcții vor avea maxim 2 etaje. Terenul, cu o suprafață de 98.600 mp, are acces din str. Vișan, la aproximativ 1,2 km distanță de șoseaua Bucium.

Aprobare și Avansare

După aprobarea Planului Urbanistic Zonal în plenul CL, inițiatorii proiectului vor depune documentația pentru obținerea autorizației de construire. Se estimează că proiectul ar putea fi aprobat în Consiliul Local în această toamnă.

Dimensiuni și Utilizare a Terenului

Amprenta la sol a clădirilor este prevăzută să fie de aproximativ 25.000 mp, în timp ce spațiile circulației și cele verzi vor ocupa, respectiv, 44.000 mp și peste 30.000 mp.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL