//Primăria Cluj inițiază studii geotehnice pentru proiectul Magistrala I de Metrou

Primăria Cluj inițiază studii geotehnice pentru proiectul Magistrala I de Metrou

Într-un demers important pentru dezvoltarea infrastructurii, Primăria Cluj a luat inițiativa demarării studiilor geotehnice pentru proiectul Magistrala I de Metrou. Aceste studii reprezintă un pas crucial înainte pentru implementarea metroului în oraș, oferind baza necesară pentru proiectarea și construcția viitoarei linii de metrou.

Conform comunicatului emis de Primăria Cluj, proprietarii de imobile situate de-a lungul coridorului proiectului sunt obligați să permită accesul echipelor de investigație pentru efectuarea studiilor topografice și arheologice. Această cerință se încadrează în prevederile Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, subliniind importanța acestui proiect pentru comunitatea locală.

Perioada desfășurării studiilor de teren este stabilită între 1 octombrie 2023 și 31 martie 2024. Cetățenii sunt chemați să sprijine aceste activități, oferind accesul necesar echipelor tehnice și utilajelor implicate în procesul de investigație. Acest angajament din partea comunității este vital pentru asigurarea succesului și eficienței desfășurării studiilor, reprezentând o colaborare esențială între autoritățile locale și locuitorii orașului.

Deși proiectul nu a fost lipsit de provocări, cum ar fi anularea recentă a licitației pentru supervizarea lucrărilor la metrou, autoritățile locale subliniază determinarea lor de a continua progresul proiectului. Aceasta evidențiază importanța pe care o acordă Primăria Cluj dezvoltării infrastructurii de transport în comun și îmbunătățirii vieții comunității locale.

În concluzie, demararea studiilor geotehnice pentru Magistrala I de Metrou reprezintă un pas semnificativ înainte, subliniind angajamentul Primăriei Cluj pentru modernizarea și extinderea rețelei de transport public. Locuitorii sunt încurajați să sprijine acest proces, contribuind astfel la realizarea unei infrastructuri moderne și eficiente în beneficiul întregii comunități.

SURSA ARTICOL