//Lansarea campaniei naționale de prevenire “Hoții îți invadează intimitatea”

Lansarea campaniei naționale de prevenire “Hoții îți invadează intimitatea”Într-un mod cu totul inedit, la începutul lunii decembrie, a avut loc lansarea campaniei naționale „Hoții îți invadează intimitatea”, o campanie care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive pentru protejarea bunurilor din locuinţe.

Utilizând tehnologie de ultimă generaţie, participanţii au fost expuşi unor experienţe virtuale ce au corespondent în realitate. Astfel, cetăţenii au fost martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă “pe propria piele” modul de acţiune al infractorilor.

Feroneria Prod este partenerul Poliţiei Române în această campanie, promovată la nivel național în toate Inspectoratele de Poliție. Campania a fost lansată oficial pe 5 decembrie în București, iar în perioada 6-13 decembrie, în toate județele din țară. Astfel, toate Inspectoratele Județene de Poliție au organizat conferințe de presă și acțiuni de promovare a campaniei în locuri publice, precum sediile IPJ-urilor, centre comerciale, târguri de Crăciun și în alte zone cu trafic intens.

Giorgio Zortea, Director General Feroneria Prod: ,,Ideea acestei campanii a izvorât dintr-un interes comun major al Poliției Române și al Feroneria Prod, acela de prevenire a criminalităţii. Aşa cum partenerii noştri, prin structurile specializate, acționează pentru informarea cetățenilor asupra pericolelor la care se expun, dar mai ales cu privire la modul în care acestea pot fi evitate, la fel şi noi vom susține toate demersurile necesare la nivel național în vederea creşterii gradului de siguranţă a populaţiei. Totodată, suntem preocupaţi de ridicarea standardelor de calitate pentru produsele destinate protecţiei patrimoniale”.

Aceste interacţiuni au fost completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care au transmis recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor și pentru reducerea gradului de vulnerabilitate.

Comisar-șef de poliție Sorin Stănică, Director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii: „Suntem preocupaţi permanent de diseminarea mesajelor preventive, astfel încât cetăţenii, prin metodele pe care le adoptă, să-şi protejeze valorile deţinute. Apreciem ca binevenită colaborarea cu partenerii noștri, întrucât se creează premisele unor acțiuni de succes care să contribuie la diminuarea riscului de victimizare a membrilor comunităţii. Poliţiştii din cadrul Institutului şi al structurilor judeţene de profil vor asigura suportul informaţional privind infracţionalitatea contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.”

În România, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018. Per ansamblu, mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural.

Oferim tuturor cetățenilor câteva recomandări de prevenție:
• Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;
• Montează o încuietoare de calitate;
• Montează un sistem de alarmă;
• Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

Mai multe detalii pe www.feroneria-iseo.ro

Date de contact:

FERONERIA

+40 257 250 225
www.feroneria.ro
feroneria@iseo.com
fb.com/Feroneria
Adresa: Calea 6 Vânători, nr. 51-53, Arad

ISEO GROUP