//INTERVIU: Ovidiu Popa, Emaar Buildings Romania – „Provocarea cea mai des intalnita este sa lamurim potentialul client ca legea economiei interzice ca pentru bani putini sa primim o valoare mare”

INTERVIU: Ovidiu Popa, Emaar Buildings Romania – „Provocarea cea mai des intalnita este sa lamurim potentialul client ca legea economiei interzice ca pentru bani putini sa primim o valoare mare”

Pe scurt, ce inseamna EMAAR BUILDINGS si carui domeniu se adreseaza tipurile de hale pe care le propuneti pietei? Spuneti-ne cateva cuvinte despre acestea.

EMAAR Buildings ofera solutii profesioniste si accesibile pentru toti antreprenorii. Emaar Buildings inseamna o alternativa pentru cladirile clasice , la un pret redus si cu o garantie de 30 ani .

Aceste servicii de constructii hale metalice reduc in mod considerabil costurile cu manopera si investitia in materiale de constructii, chiar si cu un procent de 70% in comparatie cu constructiile traditionale.

Putem realiza constructii hale metalice pentru destinatii multiple precum: industriale, comerciale, agricole, office si civile.

Oferim o gama de servicii complete care includ: proiectare structuri si arhitectura, servicii fasonare otel beton , executie si montaj structuri beton armat si structuri metalice , elemente prefabricate din beton armat.
Oferim solutii la ,,cheie” la un raport calitate – pret excelent.

Ce ar trebui sa stie un client in clipa in care doreste sa realizeze un astfel de proiect?

Toate proiectele realizate de noi sunt eficientizate in fiecare stadiu de productie si oferim raportul maxim de calitate – pret – timp de executie pentru toti clientii nostri.

In urma cu cativa ani, multi clienti erau interesati de un pret de achizitie cat mai redus al structurii metalice, preferand de cele mai multe ori executia in regie proprie cu personal necalificat, costurile finale fiind cu mult mai mari decat in cazul in care s-ar fi contractat o companie specializata care sa asigure antreprenoriatul general.

Acum, majoritatea clientilor sunt interesati de costul total al constructiei dorite, cost care sa includa toate cheltuielile.

Inevitabil, pe masura ce piata se maturizeaza, clientii sunt tot mai preocupati de eficientizarea business-ului lor si vor sa isi externalizeze nevoia de anumite servicii catre companii specializate.

Incurajam potentialul client sa beneficieze de expertiza noastra profesionala si sa puna in aplicare proiectele sale care ar putea sa-i dezvolte afacerea si sa o duca la un nivel superior.

Odata cu valul de investitii straine in Romania, accentul s-a mutat din ce in ce mai mult pe calitate, iar echipa EMAAR BUILDINGS formata din specialisti si profesionisti in domeniu, persoane cu experienta, a reusit sa pastreze si sa dezvolte cele mai bune standarde calitative si profesionale.

Care sunt principalele avantaje ale unei astfel de constructii si ce va diferentiaza de concurenta directa si indirecta?

Ne diferentiem prin calitatea oferita la fiecare pas in realizarea proiectelor de constructii a halelor metalice dar si prin calitatea materialelor pe care le utilizam.

Suntem singura companie din Romania care utilizeaza otelul Galvalume Plus in procesul de fabricatie al arcelor metalice, motiv pentru care oferim o garantie de 30 de ani pentru structurile metalice furnizate de catre EMAAR BUILDINGS.
De asemenea, un lucru extrem de important, furnizam proiectare completa D.T.A.C. + P.T. pentru toti clientii nostri, inclusiv verificare proiect la cerinta de calitate A1+ A2.
Oferim antreprenoriat general, de la prima schita la livrarea la cheie.

Raportat la momentul demararii unei constructii, care ar fi momentul ideal in care un client ar trebui sa ia legatura cu dvs. pentru proiectarea si realizarea halei?

Este extrem de important pentru oricine sa stie care sunt pasii de urmat pentru construirea unei hale metalice.

O etapa primordiala este planificarea din timp a proiectului in sine , iar datorita faptului ca avem personal calificat pentru proiectare , executam proiectele cu promptitudine si intr-un timp foarte scurt.

Referitor la momentul ideal in care ar trebui sa fim contactati de catre un potential client, de preferat ar fi cand clientul se afla in faza de concept , pentru a beneficia de expertiza noastra .

In marea majoritate a cazurilor, rezultatul obtinut de noi este un produs complet, “la cheie”.

Ca antreprenor general, EMAAR BUILDINGS ofera clientilor sai un pachet de servicii complet pentru realizarea constructiei .

In mod cert, piata trece prin momente extrem de dificile in aceasta perioada – din punct de vedere medical, economic si social? Cum credeti ca va afectata si in ce masura, aceasta nisa pe care activati dumneavoastra?

Intr-adevar , exista sectoare lovite dur de criza provocata de noul coronavirus. Cu siguranta, unda de soc se va resimti si in alte domenii, iar aceasta situatie va determina scaderea cifrei de afaceri a multor firme.
In general, o sa fie afectata toata economia.

Constructiile, la modul general, vor resimti acest blocaj economic actual prin amanarea sau chiar blocarea unor proiecte.

Din punctul nostru de vedere, nu putem decat sa speram ca prin prisma contractelor incheiate anterior pandemiei, lucrarile contractate vor fi executate in perioada imediat urmatoare.

Care a fost cea mai mare provocare din punct de vedere profesional intalnita in domeniului in care activati?

Provocarea cea mai des intalnita este sa lamurim potentialul client ca legea economiei interzice ca pentru bani putini sa primim o valoare mare.

Se merge aproape exclusiv pe ideea celui mai mic pret, fara a se tine cont ce primesti pentru acea suma de bani.

Ne-am intalnit deseori la negocierea unui contract cu situatia in care pentru a ajunge la intelegerea finala ni s-a cerut (de multe ori subiect de compromis) sa renuntam la ceva: timp, bani, calitate.

Sunt de acord cu compromisul rational care presupune satisfacerea acceptabila a ambelor parti, compromisuri constructive, dar descurajez un compromis care afecteaza reputatia profesionala.

Asadar, o provocare destul de mare este asigurarea unui rezultat convenabil ambelor parti.

Daca tot am mentionat ideea de provocari, care a fost cea mai neobisnuita solicitare venita din partea unui client?

Solicitari neobisnuite sunt aproape tot timpul, dar din pacate vin din partea unor persoane care au puterea de decizie intr-o companie si nu au cunostinte profesionale suficiente si nici nu asculta argumentele specialistilor.

Iar noi, EMAAR BUILDINGS, nu facem concesii de la calitate si rezistenta in proiectare. In general, ne dorim un rezultat benefic comun.

Care a fost cel mai ambitios proiect in care v-ati implicat?

Ambitioase au fost toate proiectele, deoarece provocari si neprevazute exista in fiecare proiect transpus de pe plansa in realitate.

Personal, imi place sa lucrez cu betonul si implicit structurile din beton care necesita un grad ridicat de atentie.

Cu aceasta ocazie, pot sa mentionez o structura din beton armat executata in Calarasi, compusa din pereti prefabricati beton armat perimetrali cu inaltimea de 4 metri, peste care s-au pozitionat grinzi prefabricate beton armat si o invelitoare metalica tip semirotunda, la final rezultand o hala pentru depozitare cereale, lucrare predata ’’la cheie’’ beneficiarului, un investitor occidental.

Ce v-ati propus pentru 2020 si cum s-au schimbat planurile intre timp?

Pentru 2020 ne dorim sa ducem la bun sfarsit lucrarile contractate, obiectivul nostru fiind mereu acelasi : multumirea clientului si pastrarea standardelor de calitate in constructii.

In calitate de manager al companiei, care credeti ca a fost metoda de marketing cea mai eficienta care v-a adus cele mai bune rezultate de pana acum?

Atunci cand oamenii sunt satisfacuti de un anumit produs sau serviciu, genereaza automat un WOM Marketing pozitiv.

Datorita recomandarilor, am reusit de-a lungul timpului sa incheiem contracte cu diferiti clienti din toata tara. De asemenea, suntem prezenti si in mediul online, fiind convinsi ca vanzarile si promovarea castiga din ce in ce mai mult teren in mediul online.

Daca ati putea alege orice persoana, cu cine ati lua un pranz de afaceri?

Daca s-ar putea da timpul inapoi , cu regina curbelor: Zaha Hadid.

3 lucruri care nu lipsesc din rutina dvs. zilnica?
Organizare
Atitudine pozitiva
Actiune