//Dezvoltare Urbanistică în Pașcani: Proiectul Mixt ce Vizează Amenajarea unui Complex pe o Suprafață de 3,2 Hectare.

Dezvoltare Urbanistică în Pașcani: Proiectul Mixt ce Vizează Amenajarea unui Complex pe o Suprafață de 3,2 Hectare.

Primăria Pașcani este pe cale să aprobe un proiect ambițios de dezvoltare urbanistică, având chiar municipalitatea ca beneficiar, iar avizul unic emis de Consiliul Județean (CJ) Iași deschide calea pentru aprobarea acestuia în cadrul deliberativului local. Aflat în zona de vest a municipiului, acest proiect uriaș vizează amenajarea unui complex pe o suprafață generoasă de 3,2 hectare.

Facilități Diverse într-un Complex Urban

Complexul proiectat are ca scop oferirea unei game largi de facilități, inclusiv servicii publice, locuințe colective, construcții sociale, instituții de învățământ și sănătate, spații comerciale și de depozitare, birouri, garaje, hale, servicii profesionale, locuri de joacă și zone de recreere. Planul urbanistic detaliază conturarea a șapte blocuri cu un total de 19 tronsoane, fiecare având regimuri de înălțime variabile, între parter, 2 sau 3 etaje și mansardă.

Procesul de Aprobare și Dezbaterile Publice

Suprafața totală destinată proiectului se ridică la 32.287 metri pătrați, din care aproximativ 2.000 de metri pătrați reprezintă fondul construit actual. Procesul de aprobare a proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a început în martie 2023, iar dezbaterea publică s-a desfășurat în ultima parte a anului precedent.

Tendințe Urbanistice și Perspective de Dezvoltare

Se remarcă o tendință recentă de transformare a terenurilor agroindustriale în zone cu funcțiuni mixte, ce includ atât activități comerciale cât și servicii. Totodată, se observă o creștere a dezvoltării zonelor rezidențiale individuale în apropierea acestor zone agroindustriale. În ceea ce privește locuințele colective, municipalitatea a elaborat un studiu de fezabilitate pentru construirea unor blocuri cu eficiență energetică (nZEB), finanțate prin PNRR.

Scopul și Perspectivele Proiectului de PUZ

Scopul proiectului de PUZ este reglementarea urbanistică a terenului aferent, pentru a crea o zonă mixtă, care să ofere o diversitate de facilități și servicii, inclusiv locuințe colective (nZEB pentru tineri), construcții sociale, învățământ, sănătate, comerț, spații de depozitare, birouri, garaje, hale, servicii profesionale, locuri de joacă și zone de recreere. Soluția finală va fi stabilită în funcție de planul de dezvoltare al investitorului, respectând toți indicatorii urbanistici și normele legislative în vigoare.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL