Undeva la capăt de lume, prin Munții Călimani (Vatra Dornei), la linia cu orizontul, stau ascunse 2 căbănuțe unice, cu o arhitectură neobișnuită. Cum nu sunt tocmai la vedere, nu orice trecător are ocazia să le zărească cu coada ochiului, dar cu siguranță au prins din mers indicatorul spre Haita Land, ținutul infinitului.
I se spune așa pentru că acolo timpul nu mai are unitate de măsură iar peisajele de pe terasele căbănuților îți taie respirația. Partea cea mai interesantă este cum au reușit arhitecții de la Motif Hub să îmbine non confomismul cu sălbăticia naturii astfel încât să îi ofere turistului confortul necesar în stilul minimalist.
Conceptul clădirilor a plecat de la dezvoltarea unei legături strânse cu natura și crearea unor puncte de observație spre zonele de interes. Se remarcă prezența lemnului la toate elementele interioare, care înrămează tablourile naturii în cadre bine alese. Deschiderea generoasă spre vale devine elementul central al amenajărilor, care absoarbe imaginile din interior și exterior și creează iluzii optice marcate de amestecul lemn-vgetație. De asemenea, pentru a oferi cursivitate spațiilor, plafonul din lemn urmărește forma acoperișului, legând în coborârea sa toate funcțiile casei: spațiul de dormit, chicinetă, camera de zi, loc de luat masa. Aceasta se prelungește în exterior spre terasa generoasă care debușează spre natura copleșitoare, izolând interiorul casei de vecinătățile edificate. Amenajarea se concentrează pe contrastul dintre căldura lemnului și neutralitatea negrului regăsit în elementele de mobilier dar și exteriorul construcției.
Casa preia panta terenului, integrându-se discret în peisajul dominat de scoarța vegetală și minerală. Predomină lemnul, piatra, betonul aparent și tabla fălțuită în definirea formelor simple care înscriu clădirile în atmosfera montană nedomesticită.