//Demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 102I Valea Doftanei, între Brădet și Săcele: Progres semnificativ în implementarea proiectului

Demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 102I Valea Doftanei, între Brădet și Săcele: Progres semnificativ în implementarea proiectului

Într-un efort susținut pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, Constructorul Construcții Erbașu SA se pregătește să demareze lucrările inițiale pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I Valea Doftanei, situată între localitățile Brădet din județul Prahova și Săcele din județul Brașov. Este de așteptat ca aceste lucrări să înceapă în această primăvară și să se concentreze inițial pe porțiunile care nu sunt afectate de procedurile de expropriere.

Într-o ședință de evaluare a progresului, proiectantul a prezentat varianta finală a traseului pentru expropriere în județul Brașov, incluzând suprafețele de teren necesare pentru construirea trotuarelor de-a lungul întregii distanțe a drumului în zona localității Săcele. Această actualizare vine ca răspuns la solicitarea primarului din Săcele de a rezolva problemele legate de trotuare, discutată anterior cu conducerea Consiliului Județean. În săptămânile următoare, proiectul va fi supus avizării la comisia de circulație din cadrul Primăriei Săcele.

În contextul aceleiași întâlniri, s-a discutat și despre procesul de eliberare a autorizațiilor de construire pentru porțiunea din Prahova și cea din Brașov. Aceste autorizații sunt planificate să fie obținute în perioada imediat următoare, subliniind astfel angajamentul pentru promptitudine în implementarea proiectului. De asemenea, s-a discutat despre pregătirea organizării șantierului, punând bazele pentru o implementare eficientă a lucrărilor.

Reprezentantul firmei de construcții a evidențiat, de asemenea, necesitatea unui teren în zona Săcele cu o suprafață de aproximativ jumătate de hectar, asigurându-se că acesta dispune de acces la energie electrică, apă și rețea de telefonie, în vederea desfășurării corespunzătoare a activităților de construcție.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban, a subliniat importanța monitorizării strânse a proiectului „Reabilitare și modernizare DJ 102I Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”, realizat în parteneriat cu administrațiile județene din Prahova și Brașov. El a evidențiat responsabilitatea instituțională în privința procedurilor de expropriere, menționând necesitatea obținerii avizului de mediu pentru traseul final de expropriere, aprobarea hotărârii de consiliu județean pentru demararea procedurii de expropriere și predarea amplasamentului către CNI odată cu finalizarea procesului de expropriere.

„Mă bucur că am rezolvat problema semnalată de primarul din Săcele referitoare la absența trotuarelor, rigolelor și acceselor la proprietăți în proiectul inițial, astfel încât nu există niciun impediment în implementarea obiectivului”, a declarat președintele, subliniind succesul rezolvării acestei chestiuni.

Proiectul implică o suprafață extinsă, depășind 223.000 de metri pătrați în județul Brașov, iar aproximativ 1,5 hectare din fondul forestier vor fi excluse pentru a permite desfășurarea lucrărilor. Reabilitarea și modernizarea drumului vor implica reconfigurarea completă a 12,4 km pe teritoriul administrativ al județului Brașov și a 13,2 km în județul Prahova, având un impact semnificativ asupra infrastructurii rutiere regionale.

SURSA ARTICOL