La nivel global, industria construcțiilor este împărțită între cei care își doresc în continuare să lucreze și cei care au fost speriați de pericolul pandemiei, așadar au sistat lucrările pe șantiere și în cadrul companiilor.
Vorbim azi tot mai des de principii precum „adaptare” și „reinventare”. Multe companii au început să își trimită angajații să lucreze de acasă acolo unde acest lucru este posibil. Alții au încercat să se adapteze normelor impuse de autorități și, cel puțin pe șantierele mari, cu ajutorul regulilor de minimă distanțare continuă lucrările. Ministrul Transportului din România, Lucian Bode, anunța că în martie peste 16.300 de angajați își desfășurau activitatea pe șantierele din țară. Totuși, din întreaga Europă, și nu numai, veneau diferite semnale care ne-au făcut să ne întrebăm dacă, de fapt, această pandemie cauzată de coronavirus este un personaj negativ și afectează grav industria sau, îmbracă haina unui erou și va aduce în final beneficii consistente domeniului.
Într-adevăr pierderile și crizele din domeniul medical înregistrate în momentul de față sunt de departe lovituri puternice încasate de fiecare comunitate, însă dacă luăm în calcul doar segmentul construcțiilor, lucrurile ar putea înclina balanța și într-o notă mai optimistă.
Citește continuarea în noul număr al revistei Arhispec Magazin!