//Cea mai mare fatada verde din Europa a fost inaugurata in Germania

Cea mai mare fatada verde din Europa a fost inaugurata in Germania

Peste 30.000 de plante si un total de 5 mile de garduri vii au fost utilizate pentru a acoperi o cladire din Germania de catre firma de arhitectura Ingenhoven Arhitects. Proiectul se afla in Düsseldorf si a devenit prin structura impunatoare cea mai mare fatada verde din Europa.

Firma de arhitectura este deja renumita printre specialisti drept un pionier in ceea ce inseamna arhitectura sustenabila, iar acest proiect le-a dat sansa de a crea in mijlocul junglei urbane un semnal de alarma referitor la necesitatea spatiilor verzi, dar si a schimbarilor climatice din ultima perioada.

Cladirea Kö-Bogen II este un complex cu 5 etaje si, dupa actiunea arhitectilor a luat forma unui deal inalt. Constructia mai mica, situata in vecinatatea ei este acoperita cu gazon, si este prevazuta cu terase si magazine, astfel incat publicul poate vizita aceasta zona. Ambele cladiri formeaza impreuna o intrare impunatoare spre Gustaf-Gründgens-Platz, si deschid privelistea spre cladirile care au rezistat razboiului: Turnul Dreischeibenhaus (1960) si Teatrul Schauspielhaus (1970).

Sursa foto: architizer.com