//Bose: sfaturi utile pentru alegerea unui sistem de sonorizare potrivit

Bose: sfaturi utile pentru alegerea unui sistem de sonorizare potrivit

Compania Bose a fost înființată în 1964 de către Dr. Amar G. Bose, pe atunci profesor de inginerie electrică la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT). Astăzi, compania este condusă după principiile fondatorului, investind pe termen lung în cercetare cu un obiectiv fundamental: dezvoltarea de noi tehnologii spre beneficiul consumatorului final.

Am invitat specialiștii Bose la un scurt interviu privind sfaturi utile pentru alegerea unui sistem audio. Iată ce ar trebui să ai în vedere și ce ar fi de evitat:

3 sfaturi în alegerea sistemelor audio

Înainte de a alege un produs, ascultați-l. Sunetul emis vă poate spune mai multe decât pagini întregi de caracteristici tehnice bombastice. 

Urmăriți review-urile posesorilor de sisteme, căutați clipuri cu sesiuni de unboxing, unde puteți vedea interacțiunea directă a unei persoane relativ avizate cu produsul, accesoriile, finisajele și chiar calitatea materialelor. 

Odată ce v-ați hotărât pentru un brand, cereți sfatul reprezentantului acestuia. Un specialist avizat vă poate face cele mai bune recomandări în alegerea unui produs dintr-o anumită gamă, în funcție de necesitățile dumneavoastră de audiție – spațiul de audiție, necesitatea și frecvența de portabilitate, eventuale viitoare achiziții de produse din aceeași familie etc.

3 capcane pe care să le evităm și cum

Alegerea strict pe baza specificațiilor tehnice. Ne lăsăm uneori impresionați de o listă lungă și aparent convingătoare de specificații, considerând că acesta este un criteriu obiectiv, care nu dă greș. Ei bine, se întâmplă de multe ori să cumpărăm produsul și apoi să fim dezamăgiți de performanțele acestuia. Ascultați produsul, nu există specialist mai bun decat sistemul dumneavoastră auditiv. Cereți și sfatul unui specialist pentru a vă asigura că știți ce anume să ascultați. 

Alegerea strict pe criteriul prețului. Am identificat câteva sisteme care credem noi că ne-ar plăcea, îl alegem pe cel mai ieftin și suntem mulțumiți că am făcut cea mai bună afacere! Să fie chiar așa? De cele mai multe ori, nu. Un preț foarte scăzut își va spune cuvântul în claritatea și amplitudinea sunetului, în calitatea materialelor și în fiabilitate. Desigur, cu toții dorim să cumpărăm un produs cât mai convenabil, însă această convenabilitate se traduce în: calitate, fiabilitate, garanție și suport. Abia când ne-am asigurat că vom beneficia de acestea, putem spune că am făcut „cea mai bună afacere”.

Achiziționarea sistemului de la vânzători neautorizați. Cu toții avem prieteni care cunosc pe cineva, care cunoaște pe cineva, care a adus de undeva… Vă sună cunoscut? Ei bine, trebuie să avem multă grijă! Indiferent de brand, cumpărați numai de la vânzători autorizați! Numai așa vă puteți asigura de autenticitatea produsului, de service autorizat, garanție și toate beneficiile care derivă din acestea.

3 mituri despre sistemele audio care nu sunt tocmai adevărate sau pe de-a întregul adevărate

Cumpără o boxă cât mai mare! Cu cât incinta este mai mare, cu atât difuzorul este mai mare și, obligatoriu, sunetul mai puternic, nu? De domeniul trecutului! Există tehnologii inovatoare care demonstrează că dimensiunile nu sunt totul! De ce să ocupați inutil spațiu când puteți avea sisteme elegante, discrete care să se potrivească în orice ambient și să uimească prin sunetul puternic, clar și amplu? Da, uneori le poți avea pe toate! Nu vă grăbiți să alegeți boxa cea mai mare de pe raft!

Cumpără pe cea care se aude cel mai tare! De multe ori boxele alese pe acest criteriu ajung să emită zgomot, și nu muzică. Așadar, cântăriți cu atenție atât claritatea, cât și amplitudinea sunetului și alegeți varianta cea mai fericită.

Cumpără ce și-au luat și vecinii/prietenii etc. Ne place să fim în pas cu moda și să avem mereu cele mai noi apariții ale brandurilor în vogă. Nu uitați, totuși că un sistem audio performant este un produs care folosește tehnologii avansate, materiale premium, în spatele căruia se află o echipă de specialiști care, în timp, au construit un brand în domeniul audio. Așadar, căutați mai degrabă să alegeți un nume renumit în domeniul respectiv decât un accesoriu în trend.

Care sunt motivele pentru care clienții interesati ar merita sa ceară o ofertă de preț?

În primul rând, consilierea unui specialist Bose care vă oferă soluții personalizate, în funcție de specificul fiecărei lucrări, de preferințele și așteptările dumneavostră, de destinația de utilizare și de intențiile de achiziție viitoare.

Garanție, asistență și service specializat. Suntem pregătiți să vă acordăm sprijinul necesar pentru soluționarea oricăror probleme, de la simple întrebări asupra modalităților de funcționare, instalare și până la service pentru produsele Bose mult îndrăgite. 

Numele Bose, consacrat în domeniu stă drept garant asupra seriozității, implicării și pasiunii care se află în spatele fiecărui produs. De la inginerii care proiectează cele mai inovatoare sisteme până la cei care le aduc și le instalează în locațiile dumneavoastră pentru a vă bucura de muzica celor mai frumoase clipe.