//BAUMIT sfaturi pentru alegerea termosistemelor si tencuielilor interioare

BAUMIT sfaturi pentru alegerea termosistemelor si tencuielilor interioare

Experienta indelungata si inovarea permanenta – doua din caracteristicile celor de la Baumit, o companie cu renume in piata din tara noastra. Multitudinea de proiecte realizate cu succes ne-a determinat sa ii intervievam pentru a afla cateva detalii si sfaturi utile care sa ajute investitorii si specialistii din piata sa ia cele mai bune decizii atunci cand vine vorba de alegerea termosistemului si a tencuielilor interioare. Concluziile le regasiti in cele ce urmeaza.

3 sfaturi in alegerea termosistemului si a tencuielilor interioare:

  • Apeleaza la un specialist in domeniu – Sunt multe variante de alcatuire a unui Sistem ETICS de aceea trebuie dimensionat si customizat conform nevoilor proiectului.
  • Nu termoizolarea in sine este obiectivul – Obtinerea unui spatiu interior confortabil este ceea ce ne dorim, confort rezultat dintr-o corecta alcatuire a tuturor elementelor anvelopei si o calitate buna a aerului interior.
  • Finisarea peretilor la interior este importanta – Alaturi de un termosistem performant finisajele interioare contribuie la un echilibru benefic dintre umiditatea aerului si temperatura interioara.  

3 capcane pe care sa le evitam si cum

  • Sisteme nu componente – Adesea din ratiuni ce tin de specificul pietei din Romania se alcatuiesc sisteme din componente, adesea de calitate indoielnica, a caror functionalitate este deficitara.
  • Aplicarea corecta – Prin aplicarea corecta, utilizand toate componentele si accesoriile sistemului de catre personal specializat se pot obtine rezultatele dorite, in caz contrar este o risipa de bani.
  • Construieste trainic de la inceput – Sistemele termoizolante aplicate pe fatade trebuie sa ofere o functionalitate pe o perioada lunga de timp, 25- 30 ani asa ca nu este cea mai buna decizie sa utilizam cele mai putin performante materiale pe care nu le mai putem inlocui ulterior, sau inlocuirea necesita o cheltuiala mare de bani.

3 mituri despre termosistem si tencuieli care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate 

  • Grosimea termoizolatiei – Grosimea termoizolatiei este calculata conform unor Cerinte minime indicate in normative si tine cont de tipul de termoizolatie, zona climatica in care se afla cladirea etc, asadar nu mesterul ce aplica este cel mai in masura sa o recomande.
  • Aplicarea corecta este mai dificila  – aceasta este cea mai des intalnita scuza a echipelor de aplicatori ce vor sa justifice anumite greseli, lucru complet neadevarat.
  • Tencuielile sunt greu de executat si nu avem timp – tencuielile executate manual sunt intr-adevar consumatoare de timp dar aplicarea mecanizata a acestora ofera o viteza de executie comparativa cu alte sisteme de finisare.

Care sunt plusurile unui termosistem cu polistiren vs. vata minerala

Performanta termica ridicata – Placile termoizolante de EPS pot atinge performante de termoizolare superioare celor de vata minerala, asadar putem obtine aceleasi performante de izolare cu grosimi mai mici .

Usurinta in aplicare – aplicarea unui sistem ETICS pe baza de EPS este din punct de vedere tehnologic mai usoara , implica un consum de material mai redus si de ce nu costuri finale de material si manopera mai scazute .

Bilantul energetic – Comparand energia necesara pentru productia placilor termoizolante EPS cu cele de Vata minerala Bazaltica versus energia salvata prin termoizolare cu aceste placi bilantul este in favoarea celor de polistiren si in defavoarea celor din vata minerala ce necesita o energie si temperatura de producere mult mai ridicata (EPS – ca 100 grade C / MW – 1600 grade C temperatura de topire a rocii de bazalt)

Care sunt minusurile unui termosistem cu polistiren vs. vata minerala

Comportarea la foc – Vata minerala bazaltica are o clasa de reactie la foc de tip A ceea ce o transforma intr-o bariera impotriva propagarii focului ideal pentru termoizolarea cladirilor cu regim mare de inaltime. Placile EPS au o clasa de reactie la foc in general de tip „E” si  doar prin inglobarea acestora in termosistem ETICS se ridica in clasa de reactie la foc de tip B

Izolarea acustica – prin structura si masivitatea sa, vata minerala Bazaltica poate izola fonic intr-o masura mult mai mare decat un sistem termoizolant pe baza de EPS.

Permeabilitatea la vapori – Daca este incorporata intr-un sistem termoizolant corect alcatuit poate conferi o buna permeabilitate la vapori a fatadei.

Care sunt motivele pentru care clientii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

Varietatea de solutii – Oferim clientilor nostri o gama foarte diversa de solutii pentru termosisteme ETICS si finisaje astfel incat putem propune alternative corecte iar clientul consiliat poate alege varianta optima pentru el.

Experienta in acest domeniu – avem o activitate indelungata in acest domeniu, inovam permanent, avem toate certificarile pentru produse si sisteme si testam in conditii reale produsele si sistemele noastre cum ar fi spre exemplu parcul de cercetare VIVA Park

O oferta corecta – Clientii vor primi o oferta de pret corecta ce contine toate elementele sistemelor si accesoriile acestora, un consum specific corect, consiliere tehnica pentru alegerea sistemului si finisajelor potrivite pentru proiectul lor si bugetul alocat, si nu in ultimul rand, pentru a distruge mitul cum ca Baumit nu este un brand accesibil ca si nivel de pret.