//Tegola România: Peste 25 de Ani de Calitate și Performanță în Domeniul Acoperișurilor

Tegola România: Peste 25 de Ani de Calitate și Performanță în Domeniul Acoperișurilor

De peste 25 de ani TEGOLA ROMANIA furnizează soluţii complete pentru acoperişuri. Cu o experiență vastă în domeniu, ne dedicăm inovației și calității, oferind clienților noștri nu doar produse, ci și expertiză și suport în procesul de selecție și instalare. Vom discuta despre aspectele esențiale pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți șindrila bituminoasă, capcanele frecvente în achiziție, dar și despre proiectele recente la care lucrăm și viziunea noastră pentru viitor.

Care sunt cele mai importante 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de șindrilă bituminoasă?

1. Primul și cel mai important sfat: NU orice șindrilă bituminoasă este TEGOLA! La fel ca în cazul oricărei alte achiziții, și la achiziția șindrilei bituminoase clientul trebuie să aibă un minim de informații despre produs. Pentru șindrila bituminoasă sunt importante câteva aspecte, care fac diferența între produse:

  • Pastile autoadezive „SEAL-PROOF” pentru aderență perfectă și sigilarea completă a cuielor, protejându-le de coroziune.
  • Granule inovatoare G-EVO pentru creșterea aderenței la stratul bituminos, impermeabilizare de lungă durată, rezistență puternică la acțiunea razelor UV, prevenirea formării depunerilor vegetale de mușchi și licheni.
  • Armătura șindrilelor bituminoase – Tehnologia „SR” pentru rezistență excepțională, inclusiv în fața unor fenomene atmosferice extreme, precum uragane, grindină sau vânturi puternice de până la 240 km/h.
  • GARANȚIA este un aspect important; gama Tegola UNICA beneficiază de o garanție unică în segment de 40 de ani.

2. Șindrila bituminoasă TEGOLA poate fi montată pe acoperișuri cu pantă de la 5 grade la 90 de grade, dar tehnica de montaj diferă în funcție de pantă. Șindrila bituminoasă TEGOLA este un produs de calitate ridicată, o învelitoare care asigură hidroizolarea de lungă durată a acoperișului, izolare acustică superioară – fără zgomot deranjant în caz de ploaie și are o componentă estetică deosebită. Un alt avantaj al șindrilei bituminoase este greutatea redusă, ce oferă ușurință în transport și aplicare, precum și o încărcare minimă asupra structurii acoperișului și a construcției, flexibilă, putând acoperi orice formă, arhitecții având o foarte mare libertate de proiectare. Gama largă de modele și culori va satisface, cu siguranță, și cel mai pretențios client. Potrivită atât pentru case moderne cât și pentru case tradiționale.

3. Recomandăm celor interesați să se adreseze reprezentanților noștri de vânzări, prezenți în fiecare județ. Astfel vor obține oferta completă pentru întreg sistemul de acoperiș, vor primi detalii și recomandări în ce privește modelul de șindrilă potrivit în funcție de tipul acoperișului și consultanță în ce privește montajul.

Oferim consultanță, asistență tehnică și transport gratuit: https://www.tegola.ro/contact/

Care sunt 3 capcane/ greșeli des întâlnite pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează șindrilă bituminoasă?

1. Se așteaptă ca șindrila bituminoasă TEGOLA să fie o variantă de învelitoare ieftină, dar șindrila Tegola este în primul rând o învelitoare de calitate, cu o garanție de până la 40 ani la gamele premium. Șindrila TEGOLA este disponibilă în 8 linii de produse: PRESTIGE, ULTIMETAL HD, UNICA, MASTER, PREMIUM, TOP SHINGLE, ECO ROOF și TEGOSOLAR.

2. Nu se informează asupra tehnologiei corecte de montaj, în funcție de dimensiunea și panta acoperișului. Un aspect relevant și cu impact maxim asupra proprietăților acoperișului, ca întreg, în toate condițiile de mediu exterior, este ventilarea acestuia. Acest lucru înseamnă că învelitoarea este poziționată la o distanță specifică de structură sau materialul izolant, rezultând un spațiu gol în care există circulație ascendentă de aer care are mai multe avantaje:

  • se elimină progresiv căldura acumulată sub învelitoare;
  • protejează interiorul de sub acoperiș de expunerea termică directă;
  • se elimină vaporii – ceea ce menține o izolație uscată și aerisită (se împiedică formarea condensului);
  • uzura termică este întârziată. Efectele generale asigurate de ventilația acoperișului au fost perfecționate într-un sistem certificat de acoperiș ventilat din șindrilă bituminoasă, dezvoltate și garantate de TEGOLA Canadese. Tehnologia de construcție a acoperișului ventilat TEGOLA presupune realizarea unei circulații eficiente a aerului în interiorul structurii și pentru aceasta trebuie o dimensionare corectă a camerei de ventilație, a cărei mărime depinde de doi factori importanți: înclinarea acoperișului (pantă) și lungimea acoperișului.

2. Nu conștientizează aspectele care diferențiază șindrilele bituminoase.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

• Pensiune Hunedoara (lângă Castelul Huniazilor) – Tegola Master gri piatră și Tegola fotovoltaic, în execuție. • Sala evenimente Pavilion Mercur – Alba Iulia – Tegola Standard gri deschis – învelitoare rotundă, montată la flacără. • Hotel Diesel București (sala evenimente) – Tegola Master Unica Lemn – acoperiș ventilat, cu stratigrafie completă Tegola. • Construcție rezidențială Snagov – Tegola Master Coppo – acoperiș ventilat, stratigrafie completă Tegola. • Complex Marcea Sport Ștefănești (Pitești), Argeș – Tegola Mosaik gri, construcție care îmbină modernul cu tradiționalul – învelitoare Tegola Mosaik, fațadă din șindrilă de lemn produsă de Georoof Solutions.

Tegola România activează și în domeniul hidroizolațiilor bituminoase, linia de membrane de hidroizolație bituminoase Tegola Safety fiind apreciată de clienți și specialiști. Amintim că toate structurile de pe drumurile de legătură ale Podului peste Dunăre de la Brăila au fost hidroizolate cu membranele bituminoase Safety Bridge – aproximativ 20.000 mp.

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

În condițiile actuale, în care sectorul rezidențial (cel mai important pentru produsele noastre) este în scădere în acest an, iar puterea de cumpărare este de asemenea în scădere, una dintre provocări este să reușim să păstrăm clienții în segmentul produselor premium, segment pe care Tegola România este lider.

Suntem în permanență preocupați de cercetare și dezvoltare, să creăm produse cu performanțe unice, materiale și procese inovative, astfel încât să adaptăm produsele noastre modificărilor climatice și cerințelor pieței. De mai bine de un sfert de secol în România și aproape 50 de ani la nivel global prin @Tegola Canadese, oferim soluții inovatoare și de înaltă calitate pentru acoperișuri din șindrilă bituminoasă, membrane hidroizolante pentru acoperișuri tip terasă și pentru terase verzi. Scopul nostru este să oferim produse care îmbină funcționalitatea cu estetica, pentru acoperișuri care să dureze o viață.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. de sisteme complete de acoperiș în România în următoarele 6-12 luni?

Segmentul rezidențial, segment în care suntem prezenți cu șindrilă bituminoasă, așa cum am menționat, este în scădere. Totuși, obiectivul nostru este să avem la sfârșitul anului o ușoară creștere față de anul precedent.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Tegola pe care le implementați în această perioadă?

Grupul de firme TEGOLA România, din care mai fac parte companiile Fibrotermica Technology (producător de polistiren extrudat), TeMa Technologies & Materials (producător de membrane cramponate din HDPE și alte produse geosintetice) și Georoof Solutions (producător și furnizor de acoperișuri din șindrilă din lemn – stejar, salcâm și diverse alte esențe), își dezvoltă și modernizează capacitățile de producție de la Buzău (polistiren extrudat și membrană HDPE cramponată) și Pitești (șindrilă de lemn).