De ce ai nevoie de o polita de asigurare si de ce trebuie ca locuinta ta sa fie protejata in cazul unor evenimente neplacute? Citeste cateva sfaturi utile de la specialistii Safety Broker si descopera cum sa faci alegerea potrivita, ce capcane sa eviti si care sunt miturile care circula in domeniu si nu sunt neaparat…adevarate.
3 sfaturi in alegerea asigurarilor potrivite pentru case
- stabileste riscurile majore la care este supusa locuinta ta;
- analizeaza ofertele de asigurare puse la dispozitie de consultant si discuta cu acesta acoperirea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale;
- acorda atentie acoperirilor avute, fransizelor si excluderilor;
3 capcane pe care sa le evitam si cum
- sa achizitionezi o polita de asigurare fara sa studiezi termenile si conditiile inainte de emitere. in plus, este bine sa optezi pentru o companie care promoveaza despagubirea rapida, chiar daca polita poate fi putin mai scumpa. Ia in calcul posibilitatea sa nu poti locui in casa sau apartamentul tau in perioada remedierii. Vei avea nevoie sa te intorci acasa cat mai repede.
- important este ce pachet de acoperire iti ofera polita de asigurare, nu cat costa prima de asigurare. Cel mai bine este sa optezi pentru o acoperire completa, dar daca posibilitatile financiare te limiteaza, se poate elimina acoperirea unor riscuri si astfel polita de asigurare devine mai ieftina.
- daca am solicitat o oferta pentru locuinta, sa nu credem ca automat este acoperit si continutul locuintei : mobilier, electronice, electrocasnice, haine. Acestea pot fi incluse pe baza unei liste cu bunurile pe care le aveti in casa si doriti sa le asigurati.
3 mituri despre asigurarile pentru casa care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate
- daca apelezi la un broker costul asigurarii va fi mai mare decat daca ai incheia aceeasi polita la un asigurator. De regula, spre comparatie cu tariful practicat de catre societatea de asigurari care a emis polita, un broker de asigurare poate oferi anumite reduceri comerciale.
- Daca ai o asigurare facultativa de locuinta, nu mai trebuie sa cumperi si una obligatorie PAD. Conform legislatiei in vigoare trebuie sa incheiati, in primul rand, o polita oobligatorie PAD si apoi, daca se doreste, si una facultativa.
- Ar trebui sa-mi cumpar o asigurare pentru locuinta mea cu suma asigurata in functie de valoarea de piata curenta. De obicei, suma asigurata este comunicata de asigurat si reprezinta valoarea de piata in cazul apartamentelor sau valoarea de reconstructie in cazul caselor sau vilelor. In Romania, practica este ca suma asigurata pentru imobile sa reprezinte valoarea de piata a acestora in momentul incheierii contractului de asigurare, ceea ce nu reprezinta intotdeauna o valoare corecta, daca avem in vedere ca preturile pe piata imobiliara flucteaza. Sugestia noastra ar fi inainte de achizitionarea oricarei polite de asigurare sa alocati timp si atentie unei discutii serioase cu brokerul dumneavoastra de asigurare. Un broker profesionist va sti intotdeauna ce produs vi se potriveste mai bine si ce polita v-ar oferi o protectie adecvata.
Care sunt plusurile anumitor tipuri de asigurari pentru casa
- Clauzele suplimentare ce pot fi acordate in functie de asigurator: de la acoperire toate riscurile pentru o anumita sublimita, la acoperirea riscului de infiltratii, acoperirea avariilor la centralele termice sau costuri necesare efectuarii reparatiilor, vandalism.
- De asemenea, majoritatea politelor de asigurare cuprind si o sectiune destinata Raspunderii civile fata de terti, pentru cazuri in care de la o inundatie sau un incendiu s-au afectat si locuintele vecinilor. Despagubirea acestora va fi suportata de compania de asigurari, in limita unei sume convenite la incheierea politei.
Care sunt motivele pentru care clientii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?
Conform datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General al Politei Romane, in primul semestru din 2019, numarul interventiilor pentru limitarea/inlaturarea efectelor inundatiilor a crescut cu 46% fata de 2018. De asemenea, in primele 6 luni ale anului 2019 s-au inregistrat 151 de cutremure de magnitudini mici si medii, 3.699 de incendii care au afectat locuinte, si 10.901 de infractiuni de furt din locuinta.
Nu poti prezice viitorul, de exemplu un cutremur/ un incendiu, dar daunele generate de acesta te pot afecta, iar repararea locuintei ar fi un efort financiar considerabil. O polita de asigurare a locuintei iti ofera protectia financiara atunci cand ai nevoie;
Safety Broker, este pentru al 7-lea an consecutiv, liderul pietei de brokeraj din Romania, iar printre avantajele colaborarii cu Safety Broker, am putea enumera:
- eficientizarea timpului ( pentru a obtine si compara oferte de la cel putin 10 asiguratori, puteti da un singur telefon si beneficiati gratuit oferte de la acestia, economisind timp si energie )
- recomandarea si identificarea celei mai potrivite solutii pentru dumneavoastra (rolul nostru este de a apara interesele dvs, selectand solutia potrivita)
- asistenta in cazul unei daune (oferim consiliere gratuita cu privire la procedura si documentele necesare deschiderii acestora)
- oferim o gama diversa de asigurari si servicii . Ne putem adresa atat persoanelor fizice pentru asigurari Casco, RCA, de viata si sanatate, cat si persoanelor juridice pentru asigurarea lucrarilor de constructii si utilajelor, polite de garantie de participare la licitatie si buna executie, precum si raspunderi civile derivate din activitatile desfasurate.