Priaevents organizeaza editia a 4-a a conferintei PRIA Fire Safety of Buildings, de aceasta data ONLINE, in 12 noiembrie 2020, începand cu ora 10:30. Evenimentul va fi transmis live pe Facebook PRIAevents si live pe Teams aici: https://bit.ly/3ewJ4gg.
Printre temele principale vor fi:
- Cum arata legislatia actuala privind siguranta la incendiu in Romania. Ce s-a modificat in 2019 si in 2020 pana acum?
- Vor fi implementate in Romania prevederile Directivei nr. 844/2018 care, pentru prima data, include elemente importante despre siguranta la incendiu a cladirilor, in 2020? Cand?
- Cat de importanta este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de constructii?
- Care ar putea fi rolul asiguratorilor?
- Normativul de siguranta la foc 118/3 va fi modificat anul acesta?
- Eficienta energetica a cladirilor – status Romania 2020 si anii urmatori
- Cladirile verzi – ce proiecte de acest fel avem in Romania si care va fi ponderea lor in urmatorii ani?
- Cum vor colabora arhitectii, dezvoltatorii, constructorii, consultantii, proiectantii, asiguratorii si furnizorii de materiale de constructii, cabluri si alte materiale in fata provocarilor privind siguranta la foc si eficienta energetica?
- Ce e de facut pentru cresterea sigurantei la incendiu in cladirile de birouri? Parcurile industrial? Laturile de magazine, scoli, spitale, institutii publice, muzee? Rolul ISSU si DSU
Lectorii sunt:
- Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian
- Sorin Liubimirescu – Corporate Manager, Groupama Asigurari
- Robert STRUGARIU – Sef Serviciu Avizare, Autorizare si Reglementari, IGSU
- Reprezentant, OAR
- Razvan OLARU – Arhitect solutii Fire & Safety, QuartzMatrix
- Mihai MOIA – Director Executiv, ROENEF
- Dorin BEU – Presedinte, ROGBC Transilvania
- Irinel GHEORGHE – Vicepresedinte, FPSC
- Corina FUGARU – Health&Safety Coordinator, EFdeN
- Reprezentant MLPDA
- Reprezentant companie panouri
- Reprezentant companie vata minerala
Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences
De ce este nevoie astazi sa abordam siguranta impotriva incendiilor cladirilor?
Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.
Aceasta inseamna ca si casele noastre si cladirile de birouri, scolile, salile de concerte, pub-urile etc, se schimba:
- Traim si muncim in cladiri din ce in ce mai inalte
- Folosim noi produse si metode de constructie atat pentru casa cat si pentru birouri, scoli, gradinite, sali de sport, stadioane, sali de concerte
In consecinta, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flacari in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
In Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului si alte 600 sunt spitalizate in fiecare an. Stim ca natura cladirilor se schimba: industria constructiilor dezvolta noi solutii inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depasit.
Cum facem cladirile din Romania mai sigure la incendiu?
Modificam drastic modul in care construim si totusi regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbari.
La acest eveniment vor participa: reprezentanti ai MLPDA, MAI, ISU, experti in domeniul incendiilor, pompieri, asociatii profesionale din Romania, companii internationale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producatorii de materiale, camere de comert si ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietari, reprezentanti ai Parlamentului si Senatului, arhitecti, investitori, asiguratori, banci, avocati si reprezentanti ai mass-mediei.
Pe de alta parte, eficienta energetica a cladirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la incalzire si racire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc incalzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru cresterea sigurantei la incendiu. Cladirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic si nu numai.
Veti avea ocazia sa interactionati cu cei mai importanti lectori din domeniu dar si sa faceti schimb de opinii si experienta cu participantii preocupati de aceleasi subiecte ca si voi, de a afla cum pot va ajuta consultantii juridici, de a vedea care sunt opiniile asociatiilor si ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz si noutatile vor fi adevarate surse de invatare si dezvoltare pentru activitatea pe care o desfasurati.
PRIAevents este recunoscuta de multa vreme ca o platforma independenta, si echidistanta de discutii despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.
Conferintele PRIAevents aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass – mediei.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe https://priaevents.ro.