//Parteneriat pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere în Suceava

Parteneriat pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere în Suceava

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat un parteneriat între administrația locală și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reprezentată de directorul general Cristian Pistol. Parteneriatul vizează construcția drumului de mare viteză Suceava – Baia Mare, lotul 3 Suceava – Vatra Dornei, tronsonul Suceava – Gura Humorului. Acordul include realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru acest tronson.

Detalii Proiect

„CJ Suceava va întocmi documentația prin licitație pentru tronsonul de autostradă din nord, care pornește din zona șoselei de centură a Sucevei, Sf. Ilie, pe ruta Tolva – Drăgoiești – Berchișești – Capu Codrului – centura Gura Humorului,” a declarat Gheorghe Flutur. „Am procedat în același mod și pentru varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului și am economisit circa 2 ani. Acum, la sfârșitul lunii, așteptăm lansarea licitației pentru lucrările de execuție a tronsonului Suceava – Gura Humorului și, pentru a accelera aceste lucrări, CJ Suceava va continua să se implice activ în aceste proiecte.”

Colaborări și Implicații

CJ Suceava și CNAIR colaborează, de asemenea, la proiecte precum drumul rapid Suceava – Botoșani, varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului, drumul paralel cu frontiera Ucrainei Vicovu de Sus – Climăuți, și autostrada A7. „Această implicare aduce responsabilitate, dar și reducerea timpilor de așteptare și garanția că lucrurile vor fi realizate,” a subliniat oficialul.

Drumul de mare viteză (autostradă/drum expres) Baia Mare – Suceava are o lungime de peste 300 km și include trei loturi:

  • Baia Mare – Dej – Bistrița (145 km)
  • Bistrița – Vatra Dornei (63 km)
  • Vatra Dornei – Suceava (107 km)

Acest proiect este esențial pentru dezvoltarea infrastructurii și conectivitatea regiunilor implicate.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL