//10 lecții despre logistică învățate de firmele de construcții în pandemie

10 lecții despre logistică învățate de firmele de construcții în pandemie

Deși nimeni nu poate caracteriza pandemia ca fiind pozitivă, au existat lecții valoroase pe care echipajele de muncă și contractorii le-au învățat despre cum să persevereze chiar și în cele mai descurajante circumstanțe în jurul problemelor legate de logistică și lanțul de aprovizionare. Aceste strategii vor contribui la asigurarea că proiectele viitoare se vor încadra în timp și buget.

Stefano Braganti, vicepreședinte executiv la HAP Construction New York, împărtășește pentru constructiondive.com cele mai importante lecții pe care le-a învățat în timp ce finaliza construcția Maverick, o clădire de peste 29.000 mp în cartierul Chelsea din Manhattan:

constructiondive.com (Maverick)
  1. Înainte de începerea unui proiect, creați o listă electronică detaliată a tuturor materialelor care vor trebui achiziționate, inclusiv ușile, corpurile de iluminat, pardoseala, consumabilele și aparatele de bucătărie, împreună cu fiecare finisaj. Lista poate fi filtrată în funcție de apartament, etaj și cameră, pentru a oferi o locație exactă a locului în care vor fi utilizate aceste articole.
  2. Comandați toate materialele necesare imediat ce proiectarea este finalizată, eventual cu luni în avans, sau pentru proiecte mai mari chiar și cu ani înainte ca acestea să fie de fapt necesare la șantier. Comandarea și achiziționarea articolelor într-o etapă anterioară le permite dezvoltatorilor să evite creșterile viitoare de preț.
  3. Desemnați și instruiți un manager de logistică pentru a supraveghea toate comenzile, împreună cu primirea și înregistrarea livrărilor într-o locație convenită de depozitare în afara amplasamentului. Pe lângă faptul că acest pas permite mai multă supraveghere și control al materialelor într-un proiect, se și reduc taxele costisitoare ale subcontractorilor.
  4. Recreați o hartă a clădirii utilizând desenele arhitecturale disponibile, prezentând exact la ce etaj, apartament și cameră trebuie livrat fiecare material specific și când.
  5. La livrarea la unitatea de depozitare, managerul logistic ar trebui să inventarieze fiecare articol pentru a se asigura că toate cantitățile sunt corecte și că totul este în stare bună. Managerul de logistică va actualiza apoi lista principală pentru a arăta că materialele sunt depozitate și gata de a fi expediate pe șantier atunci când este necesar.
  6. Toate articolele din depozit trebuie să fie sortate și împărțite în funcție de etaj, apoi în funcție de apartament. După depozitarea în același loc a tuturor materialelor pentru un anumit apartament, trebuie efectuată o a doua verificare pentru a se asigura că totul este contabilizat și nedeteriorat.
  7. Etichetați toate cutiile și materialele cu un cod QR individual. În acest fel, când piesele sunt ridicate din depozit și livrate la șantier, este foarte simplu pentru echipă să știe exact unde trebuie trimis fiecare material sau echipament.
  8. Când este posibil, toate materialele pentru fiecare sarcină individuală trebuie livrate împreună, utilizând un program organizat. Acest lucru are ca rezultat un număr mai mic de camioane în circulație, reducerea congestionării străzilor și scăderea emisiilor de gaze.
  9. Programați toate livrările către șantiere după orele obișnuite, dacă este posibil. Acest lucru va permite lucrătorilor să sedeplaseze ușor între etaje în timpul zilei, ceea ce crește drastic productivitatea muncii. Livrarea după program permite, de asemenea, echipajelor să fie mai eficiente și să intre și să iasă mai repede din clădire.
  10. Dacă pașii de mai sus sunt implementați corect, subcontractorii proiectului vor găsi materialele de care au nevoie în locațiile corecte ale șantierului la începutul fiecărei zile lucrătoare. 

Sursă: constructiondive.com